на живо

"Гладиаторът" на Торино (ВИДЕО)

Какво означава жестът, който Пауло Дибала показва след всеки гол

"Гладиаторът" на Торино (ВИДЕО)


Една от най-големите опасности за защитата на Порто в осминафинала от Шампионската лига на "Ювентус Стейдиъм" тази вечер е Пауло Дибала

Младият нападател е в отлична форма с 5 гола в последните 6 мача. След всяко от попаденията си аржентинецът прави любопитен жест.

Защо го прави? Какво означава той?

След като интересът към колоритната радост се засили, острието на „Ювентус" разкри, че жестът всъщност имитира гладиаторска маска.

"Това е маската на гладиатор. Когато ни е трудно, понякога е нужно да сложим маските и да сме войни. Без обаче да заличаваме усмивките си", обяснява Дибала. 

В Торино вече се развяват знамена с неговата запазена марка. Хиляди фенове по света пък с удоволствие повтарят жеста на любимеца си. Ритуалът дори вдъхнови и голяма част от тима на „Юве" след трудния успех над Милан с 2:1 през уикенда.

В герой след точно реализирана дузпа секунди преди края се превърна именно 23-годишният "гладиатор". Дотук през сезона Дибала има 13 гола във всички турнири, като един от тях е в Шампионската лига.

Мачът между "Ювентус" и "Порто" можете да наблюдавате пряко по RING с начален час 21:45. Студиото преди двубоя започва в 21:00 ч.