на живо

Глоби на обща стойност 4000 лв. за "Балкан" и "Левски Лукойл"

Делегатът Румен Калпакчиев със спрени права за два месеца

Lap.bg

Баскетболните "Балкан" и "Левски Лукойл" бяха наказани с глоби на обща стойност 4000 лв. заради ексцесиите на реванша от четвъртфиналната фаза на турнира за Купата на България. Това реши Дисциплинарната комисия към българската федерация по баскетбол.

Санкцията за ботевградчани е в размер на 2500 лв., докато тази на шампиона и носител на Суперкупата - "Левски Лукойл", възлиза на 1500 лв. Двата клуба могат да обжалват в 7-дневен срок пред Арбитражната комисия.

Делегатът на срещата Румен Калпакчиев пък е със спрени права за два месеца. Той ще отнесе и парична глоба в размер на таксата за съответния двубой.

На почивката на мача между "Балкан" и "Левски Лукойл" преди седмица фенове на столичани пробиха охраната в “Арена Ботевград” и влязоха в сблъсък с ботевградски привърженици, както и с футболисти на СК "Ракитин" Трудовец. От трибуните започнаха да летят бутилки, а в залата влезе и жандармерия.

Решенията на Дисциплинарната комисия са взети след запознаване с доклада на Румен Калпакчиев, както и с видеоматериали от директното излъчване на мача, с Уточнение на ръководството на ОДМВР – София във връзка с възникналия инцидент в “Арена Ботевград“ от 16 януари от официалния сайт на ОДМВР – София, с писмо до БФБ от Директора на ОДМВР – София Николай Спасов и други материали.

Тагове:

@