на живо

"Реал" Мадрид: Закъсняваш - 250 евро, наднормено тегло - 1000 евро

Глобите за нарушаване на дисциплинарните правила варират между 250 и 3000 евро

Getty Images

"Реал" Мадрид наказва сериозно всеки, дръзнал да наруши правилата. Без значение дали става дума за световни звезди като Гарет Бейл, Еден Азар или Серхио Рамос, съобщава "Марка", позовавайки се на информация на "Депортес Куатро".

Изданието се е добрало до глобите, които Кралският клуб прилага при нарушаване на дисциплинарните правила. Те варират от 250 до 3000 евро в зависимост от естеството на нарушението.

Снимка: Getty Images

Според документите, футболистите трябва да се появят за тренировка най-късно 45 минути преди началото на заниманието. Закъснение от 5 минути се глобява с 250 евро, от 15 - 500 евро, а след това санкцията започва от 1000 евро.

Безпричинното отсъствие от тренировка коства на играч 3000 евро.

Има и правило за мобилните телефони. Те трябва да бъдат на безшумен режим, когато играчите са при физиотерапевтите, или в автобуса, или в съблекалнята. Глобите стартират от 250 евро, а ако се повторят могат да нараснат между 500 и 1000 евро.

Снимка: Getty Images

Играчите се санкционират с по 250 евро, ако не се явят за задължителния кантар веднъж в седмицата. Качване на килограми извън определените норми може да струва 1000 евро или повече в зависимост от това дали е еднократен случай или е тенденция.

Футболистите трябва да информират треньора, ако в почивния си ден ще напускат испанската столица, както и да съобщават на клуба за всяко интервю или участие в реклама. Всички тези дейности трябва да бъдат одобрени от "лос бланкос". Глобите могат да стигнат до 1000 евро.

Снимка: Getty Images

От документите се разбира, че има и други правила, които всеки един играч на "Реал" Мадрид трябва да спазва. Контузените са длъжни да останат на "Валдебебас" до края на сезона, освен ако не получат разрешение от доктора и треньора. Играчите, които не са в групата за даден мач, трябва да са в съблекалнята със съотборниците си преди началото на срещата и могат да си тръгнат от стадиона най-рано 10 минути преди края на двубоя.

Посетители не се допускат в стаите при пътувания и гостувания.

Пресконференциите трябва да се провеждат в официалното за клуба облекло.