на живо

Глобиха Стойчо Младенов с 4 000 лв. за уронване на престижа на съдиите

Треньорът на ЦСКА отправи остри критики след победата над "Локо" София

Lap.bg

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов беше глобен с 4 000 лева от Дисциплинарната комисия на БФС за уронване на престижа и нарушаване честта и достойнството на съдийската бригада в медиите.

След мача срещу "Локомотив" София, спечелен от "червените" с 2:0, Младенов отправи остри критики към съдийството, както и към Българския футболен съюз, феновете и държавата.

Снимка: Lap.bg

"По-беззъбото първо полувреме го отдавам на съдийството, защото им позволяваше да лежат по терена, да бавят умишлено. Може би такава им беше стратегията, а и съдийството ги улесни", каза треньорът след двубоя.

Два гола на "армейците" бяха отменени след намесата на системата VAR. Младенов претендира веднага след мача за неотсъден наказателен удар.

Снимка: Lap.bg

"Не че не знаем от години каква е тенденцията срещу ЦСКА. Леко ни хапят, леко ни омаломощават, картонче тук, картонче там незаслужено. Дузпа срещу Кери не се свири. Има една тенденция, която искам да обърна внимание на феновете - кой беше на VAR? Табаков, Кабаков... Същият, който ни свири с "Лудогорец". Ще ги предупредя - да спрат, да бъдат коректни и честни, защото след пет месеца по друг начин ще си говорим с тях", каза още Младенов.

Сериозна глоба отнася "Берое" - старозагорци ще трябва да платят общо 19 050 лева заради "действия или бездействия, с които се обижда достойнството на лице или група лица, свързани с раса, пол, цвят на кожата".