на живо

Година без победа или първи успех в квалификациите?

Националният отбор по футбол гостува на Черна гора днес

Lap.bg

Националният отбор по футбол ще излезе като гост срещу Черна гора в среща от квалификациите за европейското първенство през 2020 г. днес (11 октомври). Въпросът пред селекционера Красимир Балъков е един: Ще закръгли ли тимът цяла година без успех в официални срещи или най-накрая ще намери пътя към победата?

За последно "лъвовете" добавиха 3 точки в актива си на 13 октомври 2018 г. при успеха с 2:1 срещу Кипър с Лигата на нациите. Тогава селекционер на отбора беше Петър Хубчев. След това тимът наниза 9 поредни мача без победа.

Снимка: Lap.bg

Тази своеобразна криза е видима и в класирането в групата. Българският отбор е на последно място с 2 точки от 5 мача и голова разлика 5:11. 

Младият тим на Черна гора е със същия актив. 

В мача на стадион "Васил Левски" през март, двата отбора направиха равенство 1:1. Всъщност "лъвовете" нямат успех над днешния си съперник като гост, а само две равенства - през 2008 г. 2:2 и през 2011 г. 1:1 в Подгорица. 

Снимка: Lap.bg

Селекционерът Красимир Балъков ще трябва да се справя без двама от основните си защитници - Страхил Попов и Васил Божиков. Симеон Славчев също не е на разположение. Георги Костадинов обяви, че е готов за игра, въпреки тежкото счупване на носа, което преживя наскоро. 

Колегата на Балъков в тима на Черна гора - Фарук Хаджибегич, няма да може да разчита на Жарко Томашевич, Марко Вешович и Марко Бакич, които са контузени. 

Снимка: Lap.bg

Дали "лъвовете" ще успеят да постигнат първа победа в кампанията преди мача с Англия на 14 октомври? Ще стане ясно днес от 21:45 ч.