на живо

Гофен отново не се опря на Григор Димитров

Българинът е на 1/8-финал на "Мастърса" в Париж

Getty Images

За седма поредна година Григор Димитров е осминафиналист на "Мастърса" в Париж. Най-добрият ни тенисист победи със 7:2, 6:3 Давид Гофен в мач от втория кръг в зала "Берси". Така утре световният номер 27 ще се изправи срещу Доминик Тийм.

Двубоят приключи за по-малко от час и половина, а българинът вече може да се похвали с осем победи над белгиеца. Гофен има само един успех срещу бившия номер 3. 

Снимка: Getty Images

Гофен взе ранен аванс в мача с пробив на нула след отлична игра на ретур и грешки на Димитров за 2:1. В шестия гейм Григор върна брейка. Той поведе с 30:0 и реализира втората възможност след форхенд в аут на Гофен. Веднага след това българинът трябваше да отразява точка за пробив и се справи с отличен сервис, за да поведе с 4:3.

В 12-ия тейм обаче белгиецът не издържа психически и Димитров спечели подаването му на нула, с което и първия сет със 7:5.

Снимка: Getty Images

Във втория гейм на втората част българинът пропиля цели пет точки за пробив, от които три поредни. След двойна грешка на Гофен Гришо стигна до две нови възможности за брейк в шестия гейм и реализира втората след форхенд в аут на съперника. Веднага след това Димитров затвърди убедително и поведе с 5:2. При 5:3 първата ни ракета сервираше за място в третия кръг. Той поведе с 40:15 и успя при първия мачбол.

Това бе 20-а победа за Гришо през сезона в 40-ия му мач. Балансът между Димитров и Тийм е равен 2-2 победи. За последно те играха в групата на финалите на АТР в Лондон през 2017 г., когато Гришо надделя над австриеца в драматичен мач с 6:3, 5:7, 7:5 по пътя към титлата.