на живо

Гол в 99-ата минута и триумф за "Палмейрас" в Копа Либертадорес (ВИДЕО)

"Зелените" спечелиха бразилския сблъсък на "Маракана"

Reuters

"Палмейрас" е шампион на Южна Америка за втори път в историята си. В емоционален бразилски финал за Копа Либертадорес на легендарния "Маракана" "зелените" победиха "Сантос" с 1:0 след гол в 9-ата минута на добавеното време. 

Брено бе автор на попадението с цената на трофей за "Палмейрас". 

Снимка: Reuters

"Зелените" печелят Копа Либертадорес за втори път след 1999 г. Тимът има и три загубени финала - 1961, 1968 и 2000 г. "Сантос" пък остава с три отличия (1962, 1963 и 2011 г.), но загуби за втори път на финал след 2003 г. Това бе едва третият изцяло бразилски мач за трофея след 2005 и 2006 г. 

Мачът на "Маракана" изправи един срещу друг два от най-старите съперници в щата Сао Пауло. Дербито между тях, известно и като Дербито на носталгията, противопостави двата най-успешни тима в страната с общо 18 титли.

За четвърти път в последните 16 издания на Копа Либертадорес два отбора от една страна се борят за трофея. Преди две години на финал бяха големите аржентински съперници "Бока Хуниорс" и "Ривър Плейт".

Снимка: Reuters

Срещата бе белязана от много нерви и осем жълти картона, а в добавеното време треньорът на "Сантос" Кука бе изгонен, тъй като попречи на играч на "Палмейрас" да изпълни тъч.

Играчите на Абел Ферейра спечелиха с единствения си точен удар в мача, докато "Сантос" имаше два.