на живо

Гол в последната секунда спаси "Фиорентина" срещу "Палермо"

Ивайло Чочев с цял мач за гостите

БГНЕС

"Фиорентина" победи "Палермо" с 2-1 в мач от 15-я кръг на Серия А. Отборът на Пауло Соуза се добра до трите точки в самия край на срещата с попадение с глава на Кума Бабакар.

Ивайло Чочев игра цял мач за "Палермо" и се представи на високо ниво, а с играта си през второто полувреме отборът му не заслужаваше да загуби.

През първата част обаче отборът на "Фиорентина" бе далеч по-убедителен. Федерико Бернардески бе дал аванс на "виолетовите" от дузпа в 33-та минута, а освен това реферите отмениха абсолютно несправедливо още два гола на домакините - на Калинич в началото на мача и на Бабакар към края на първата част.

"Палермо" излезе преобразен за второто полувреме и стигна до изравняване почти веднага. Мато Яяло вкара от свободен удар в 49-та минута. Това смути играчите на "Фиорентина" и те почти не създаваха опасности. Вместо това гостите от Сицилия имаха по-добрите възможности да се доберат и до победата.

Все пак в 93-та минута на срещата центриране отляво бе засечено с глава от Кума Бабакар, който донесе победата на домакините и осма поредна загуба на "Палермо", който остава с 6 точки в зоната на изпадащите.

Успехът изкачи "Фиорентина" на осмото място, като отборът на Пауло Соуза има и мач по-малко.