на живо

Големи страсти около малките колички (ВИДЕО)

Пилоти се биха на картинг състезание в Италия

Размерът на превозното средство не определя страстта, с която излизаш на пистата, желанието за победа и разочарованието от поражението.

По време на финалното състезание от Световния шампион по картинг, зрителите видяха няколко напечени ситуации, като главно действащо лице в тях беше Лука Корбери - пилот на "Тони Карт".

Корбери, който е син на собствениците на пистата в италианския град Лонато дел Гарда - мястото, на което се провеждаше последния и най-важен старт от сезона, отпадна в деветата обиколка заради сблъсък с големия си местен конкурент Паоло Иполито. 

Вместо да напусне пистата, той взе част от карта си и го... хвърли по другите пилоти. За справка, по време на състезанията пилотите развиват до 160 км/ч. Евентуален удар в такова ускорение би бил изключително опасен, дори фатален. Корбери не действаше хаотично, а търсеше своя колега, който преди това го удари.

Стюардите успяха да изкарат злосторника от пистата, но след края на състезанието той намери Иполито в бокса и започна бой. Веднага се намесиха другите присъстващи, които ги разтърваха. 

След двете случки на и зад пистата, Корбери ще бъде наказан от Световната федерация по автомобилизъм. Заплашва го дори доживотна забрана за участие в състезания.

Тагове:

бой картинг