на живо

"Байерн" срещу "Арсенал": Епизод пореден

Баварците приемат "артилеристите" пряко по bTV Action, "Реал" - "Наполи" по RING

Getty Images

"Байерн" Мюнхен приема "Арсенал" в първия мач от 1/8-финалите на Шампионската лига, който ще може да наблюдавате пряко по bTV Action от 21:00 ч.

От началото на сезон 2000/01 отборите на "Байерн" и "Арсенал" вече се срещат за десети път. В тези мачове досега баварците имат 5 успеха срещу три на "артилеристите", които обаче никога не са елиминирали германския тим в Шампионска лига.

"Венгер е много опитен треньор, а отборът му има свой собствен стил. Отнасяме се с респект към тях, но трябва да ги накараме да се чувстват некомфортно на "Алианц Арена", заяви наставникът на "Байерн" Карло Анчелоти.

Проблемът в лагера на гостите идва и от факта, че Месут Йозил не е вкарвал гол в официален мач от 10 декември миналата година.

Снимка: Lap.bg

"Време е Йозил отново да се разпише. Това би възвърнало позагубеното му самочувствие. Очаквам "Байерн" да играе по обичайния си начин - с много мощ в атаките си", каза Арсен Венгер.

Баварците няма да могат да разчитат на контузените Франк Рибери и Жером Боатенг, но имат солидно самочувствие, защото са в рекордна серия от 15 поредни домакински успеха в Шампионската лига. 

Снимка: Getty Images

Атаката ще бъде водена от Роберт Левандовски, а по фланговете ще действат Ариен Робен и Томас Мюлер. Тиаго Алкантара, Чаби Алонсо и Артуро Видал пък ще си партнират в средата на терена.

"Артилеристите" ще разчитат на скоростта на Алексис Санчес. По всяка вероятност Оливие Жиру отново ще остане на пейката, а по крилата ще действат Дани Уелбек и Тио Уолкот.

В другия мач в Мадрид "Реал" приема "Наполи", пряко по RING.

Снимка: Getty Images
Носителят на трофея има 28 победи и само 1 загуба в последните си 33 домакински мача в най-силния европейски клубен турнир.

Съставът на "Наполи" едва за втори път намира място сред най-добрите 16 отбора в надпреварата. Италианският тим би трябвало да има самочувствие, защото няма загуба в последните си 18 официални срещи и е един от най-резултатните отбори в Европа. Принос за това има и Дрис Мертенс, който е отбелязал 14 гола в последните 11 срещи.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Първият мач е у дома и искаме да вземем предимство, да нанесем удар срещу надеждите на съперника ни. Но и те могат да направят същото. Готови сме за това. "Наполи" играе прекрасен футбол, а Сари върви отлична работа, за което свидетелстват резултатите" каза наставникът на "белите".

"Трябва да бъдем себе си, да влезем в срещата с идеята, че играем срещу европейския клубен шампион. Важно е да видим до каква степен можем да се съревноваваме с отбор на световно ниво. Първото нещо, за което трябва да мислим, е, че е хубаво да играем срещу "Реал" на "Бернабеу". Няма да приема единствено да играем със страх", заяви преди двубоя Маурицио Сари.

Зидан няма да може да разчита единствено на Гарет Бейл. Уелсецът е възстановен от контузията си, но треньорът предпочита да не рискува с включването му. 

"Реал" и "Наполи" са се срещали веднъж в Европа. През сезон 1987/88 "белите" постигат общ резултат 3:1 и продължават във втория кръг на турнира за Купата на европейските шампиони.