на живо

България завоюва сребро на световното по минифутбол (СНИМКИ и ВИДЕО)

Тимът ни завърши на второ място на шампионата в Южна Африка

Националният отбор на България по минифутбол постигна голям успех, завършвайки на второ място на световното първенство в Кейптаун, Южна Африка. На финала "лъвовете" загубиха с 1:2 от Аржентина.

По пътя си към спора за трофея националите срещнаха Оман (2:3), Ирландия (4:1) и Нигерия (2:0).

На осминафинал България отстрани Германия след дузпи, при 0:0 в редовното време. Впоследствие тимът ни обърна Колумбия за крайното 3:2. В полуфиналите елиминирaха Израел с наказателни удари (1:1 в редовното време).

"БЪЛГАРИ ЮНАЦИ! Българският народ има повод за гордост. Националите по футбол 5 станаха втори в света и постигнаха най-високото класиране в историята на българския футбол. За пореден път нацията е обединена от спортните ни постижения. През последните дни мини футболът ни накара да си припомним позабравените чувства на гордост и патриотизъм. Този аматьорски спорт, любим на милиони хора по света, обедини нацията и ни върна към "лудото" американско лято от 1994 г. Поклон пред тези момчета с лъвски сърца. Ще продължаваме да работим всеотдайно и упорито, за да се прославя името на родината ни", написаха от Българска Асоциация Мини Футбол на страницата си във "Фейсбук".

Националният отбор по минифутбол: Тодор Малинов, Васил Гуджев, Спас Милушев, Христо Чалъков, Йордан Милиев, Николай Петров и Николай Павлов. Главен мениджър на тима ни е Пламен Божидаров.

Тагове:

@