на живо

Голмайсторът на "Левски" сменя Десподов

Станислав Костов получи повиквателна за първите евроквалификации

Lap.bg

Голмайсторът на "Левски" и Първа лига - Станислав Костов, получи повиквателна и ще замени контузения Кирил Десподов в състава на националния ни отбор за предстоящите евроквалификации с Черна гора и Косово.

Костов отбеляза 19 гола за "Левски" от началото на сезона. Той дебютира за "трикольорите" преди няколко месеца и обяви, че е сбъднал детската си мечта. Юношата на "Пирин" се появи в игра при гостуването на Кипър (1:1) в Лигата на нациите през ноември, след което започна като титуляр срещу Словения (1:1).

Нападателят на "сините" ще се присъедини към подготвителния лагер на "лъвовете" в "Бояна", а финалният състав за домакинството утре ще стане известен непосредствено преди двубоя.

Така в момента треньорът Хубчев отново разполага с пълна група от 24 играчи, въпреки че вчера, когато Десподов напусна лагера на националите, бе обявено, че няма да бъде викан негов заместник. Крилото на "Каляри" продължава да лекува мускулна травма и отпадна от сметките на селекционера Петър Хубчев.

Съставът на България

Вратари: Николай Михайлов, Пламен Илиев, Димитър Евтимов

Защитници: Николай Бодуров, Валентин Антов, Васил Божиков, Камен Хаджиев, Страхил Попов, Антон Недялков, Петър Занев

Халфове и нападатели: Радослав Кирилов, Георги Костадинов, Кристиян Малинов, Симеон Славчев, Ивайло Чочев, Тодор Неделев, Антонио Вутов, Николай Димитров, Галин Иванов, Мартин Минчев, Радослав Василев, Ивелин Попов, Спас Делев, Станислав Костов

Тагове:

@