на живо

Голов трилър при първа загуба за "Наполи" в Серия "А"

"Интер" спечели с 3:2 у дома

Getty Images

Шампионът "Интер" нанесе на "Наполи" първа загуба за сезона в италианската Серия "А"! "Нерадзурите" се наложиха с 3:2 у дома в зрелищен двубой от 13-ия кръг.

"Партенопеите" откриха резултата в 18' чрез Пьотър Жиелински, който се разписа с удар от границата на наказателното поле. Само седем минути по-късно обаче "Интер" изравни с гол на Хакан Чалханоглу от дузпа, отсъдена заради игра с ръка на Калиду Кулибали. За решението помогна системата за видеоповторения (VAR).

Снимка: Getty Images

В края на първата част домакините осъществиха обрат с попадение на Иван Перишич, който засече с глава центриране на Чалханоглу. От сезон 2017/2018 насам последният е халфът, записал най-голям брой мачове с поне един гол и асистенция в Калчото - 10.

Снимка: Getty Images

След час игра тимът на Симоне Индзаги покачи на 3:1 при контраатака, завършена от Лаутаро Мартинес.

В 78' "Наполи" намали изоставането си. Точен бе влезлият като резерва Дрийс Мертенс. По този начин белгиецът стана най-резултатният играч на "Наполи" в италианския елит. За нападателя попадението е под №103 - едно повече от клубната легенда Антонио Вояк.

Снимка: Getty Images

До края пропуски за гостите направиха Жиелински, Мертенс и Марио Руй, чийто удар с глава бе отразен от вратаря Самир Ханданович, а после топката се отклони в напречната греда и се стигна само до корнер.

С победата "Интер" вече има 28 точки на третото място - 4 зад градския съперник "Милан" и на също толкова от "Наполи". В 14-ия кръг миланският гранд гостува на "Венеция", а неаполитанците приемат "Лацио".

Снимка: Getty Images