на живо

Голова фиеста в Лион, "Олимпик" разгроми празнуващия 100-годишен юбилей "Анже"

"Хлапетата" не бяха вкарвали шест гола в шампионатен мач от три години

Getty Images

"Олимпик" Лион затвърди перфектното си начало на сезона в Лига 1. Седмица след 3:0 при гостуването на "Монако", "хлапетата" излязоха пред своите фенове и попиляха "Анже" с 6:0 в първа среща от втория кръг.

Тимът на Силвиньо отново демонстрира безкомпромисна ефективност в нападение, възползвайки се от почти всяка грешка на съперника, за да отбележи, и остави тъмно петно в историята на съперника си навръх 100-годишния му юбилей. "Олимпик" спечели с шест безответни гола в двубой от шампионата за първи път от ноември 2016 г. и също така за първи път в историята на клуба отбеляза поне 3 гола в пети пореден мач за първенство.

Снимка: Getty Images

Предводители на футболната фиеста за домакините отново бяха познати фигури. Пред погледа на най-новото лятно попълнение Джеф Рейн-Аделаид, който бе привлечен срещу 25 млн. евро именно от "Анже", новите му съотборници се развихриха още в началните минути.

Хусем Ауар вкара първия си гол за сезона в 11-ата минута с хубав диагонален удар от 16-17 метра. Асистенцията на Тиаго Мендес бе негова трета в два мача. Муса Дембеле удвои преднината в 36-ата минута, а Мемфис Депай оползотвори асистенция на Ауар, за да направи 3:0 в 42-ата минута.

Снимка: Getty Images

Същата комбинация, но по далеч по-елегантен и красив начин, даде резултат и в 48-ата минута. Ауар копна топката с финес над защитата, а холандецът я пусна покрай вратаря още с първото си докосване. Мемфис започва сезона с 3 попадения и 2 асистенции, след като в 72-ата минута подаде на новата придобивка Жеан Лукас. 21-годишният бивш играч на "Фламенго" имаше нужда от едва три минути на терена, след като влезе като резерва, за да открие головата си сметка за "хлапетата". Преди него автор на петия гол отново бе Дембеле, който също стартира кампанията си с три попадения.

Снимка: Getty Images

Деветте гола на "Лион" в първите два мача от сезона са най-резултатният старт в историята на клуба след 2002/03, когато тимът отново вкарва 9 гола в първите два уикенда от първенството. Друго впечатляващо постижение на "хлапетата" е 20-ият пореден сезон, в който тимът не допуска поражение в първото си домакинство от Лига 1.

В следващия кръг "Олимпик" Лион пътува на юг за труден сблъсък с "Монпелие", а "Анже" ще опита да се съвземе от разгрома у дома срещу "Мец".

Тагове: