на живо

Гонки с камили и една игра на поло (ВИДЕО)

В Монголия се провежда Международен фестивал на културата и туризма на камилите

В Монголия определено обичат камилите. Местните дори са направили специален фестивал в чест на тези животни, официално известен като Международен фестивал на културата и туризма на камилите. Той се провежда за четвърта година и ще продължи до събота.

Като част от празника, камилите се състезават по 15-километровото трасе, натоварени с всичко, което е нужно, за да се изгради традиционна монголска юрта.

Надпреварата се провежда в околностите на град Даланзадгад, разположен на 540 км южно от столицата Улан Батор в обширните степи на пустинята Гоби.

Всички участници са облечени в традиционни носии. През целия фестивал се провеждат и други събития, включително поло мач с камили и изложби на монголски занаяти и картини.

Камилите са играли изключително важна роля в живота на местните. Днес те са заменени от автомобила като средство за придвижване, но камилските гонки остават много популярни сред монголските пастири.

Фестивалът на камилите има и икономическо значение за Монголия. Туризмът се повишава, а страната става още по-привлекателна и екзотична за посетителите.