на живо

Гонзо отговори на БФС: Ако трябва, ще воюваме с всеки! (ВИДЕО)

Спортният директор заяви, че Левски не може да е спонсор на футболната централа

Гонзо отговори на БФС: Ако трябва, ще воюваме с всеки! (ВИДЕО)

Спортният директор и треньор на Левски Георги Иванов изрази мнението си за наложеното му от БФС наказание да не ръководи предстоящия мач на "сините" срещу Литекс от 17-тия кръг на футболното първенство. По-рано днес дисциплинарната комисия обяви решението си, а причината за санкцията е нахлуването на Иванов на терена по време на игрова ситуация в двубоя срещу Ботев (Пловдив), спечелен от "сините" с 3:0.

Гонзо бе категоричен, че Левски е готов да поведе война срещу всеки, дори срещу БФС и тенеденциозните решения на централата спрямо "синия" клуб.

"Някои хора от футболния съюз пак обслужват лични интереси. Аз моята вина си я признавам, наказанието ми е правилно и трябваше да го изтърпя. Имаше обаче още случаи, които дисциплинарната комисия не разгледа, което прави случая с моето наказание малко смешен."

Иванов разкри и в кои други ситуации футболният съюз е трябвало да наложи наказания, но това не се е случило.

"Например двамата треньори на ЦСКА, които влязоха на терена срещу Лудогорец. Фабио Ешпиньо също трябваше да бъде наказан. В ситуация от мача с Ботев играч на домакините дърпа флагчето на страничния съдия. В крайна сметка Левски не може да бъде спонсор на БФС и всеки кръг да търпи наказания, въпреки че няма причина за такива. Съдиите също влияят на Левски. Много се надявам Ивайло Стоянов, който ще свири мача с Литекс, да свири както трябва и след мача да не си говорим отново за съдийски грешки в наш ущърб."

"Един клуб постоянно плаче и му се сменят съдии, дати и часове на мачовете. Аз не искам Левски да се превръща в клуб, който постоянно реве по медиите. Искам правилата да бъдат за всички. Левски не се притеснява от никой и ако трябва ще воюваме с всеки", добави Георги Иванов.