на живо

Горанов съветва футболните клубове да не кандидатстват за държавна помощ

"Лудогорец" е първият отбор, пожелал финансова подкрепа

Горанов съветва футболните клубове да не кандидатстват за държавна помощ

Финансовият министър Владислав Горанов посъветва футболните клубове да не кандидатстват за държавна помощ по т.нар. схема 60/40, която бе приета при закона за извънредното положение.

Той направи този коментар по отношение на новината, че шампионът "Лудогорец" е кандидатствал за подкрепа.

Преди дни от разградския клуб съобщиха, че собствениците Кирил и Георги Домусчиеви са наредили да бъдат дарени 111 хил. лева за осигуряване на храна на крайно нуждаещи се в Лудогорието.

"Лудогорец" поясни, че това ще са пари, получени по схемата 60/40.

На брифинг Горанов бе запитан дали знае кои са първите фирми, които са се възползвали от тази мярка.

"Чух за една фирма - спортен клуб, футболен клуб "Лудогорец". Не съм аз човекът, който ще преценява дали клубът е толкова изпаднал или не. Знам, че е успешен във вътрешнофутболен план, има някои добри успехи и в международен план. Това оставяме на преценка на собствениците", коментира финансовият министър.

"В интерес на истината съм получавал въпроси и от други собственици на футболни клубове и моят съвет към тях е бил да не участват в тази мярка. До това мога да огранича коментара си", добави Горанов.

Преди няколко години бе разкрито, че Горанов живее в апартамент във ВИП комплекса "Есте Хоум енд СПА", собственост на фирми, свързани с братя Домусчиеви. По-късно бе съобщено, че апартаментът е на кръстника на Горанов. Това доведе до проверка от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество /КПКОНПИ/, но не бе открит конфликт на интереси.

bTV призовава: останете си вкъщи!