на живо

Горецка се размина с тежка фрактура след зверски удар в лицето (ВИДЕО)

Рекордна победа за Ханзи Флик

Twitter

Германия бе близо до победа с двуцифрен резултат при домакинството си на Лихтенщайн в световна клалификация за Катар 2022. Бундестима спечели с 9:0 във Волфсбург, а Ханзи Флик е първият селекционер, който стартира с шест поредни победи начело на Германия.

Рекордът до снощи се държеше от Йоахим Льов и неговите пет поредни успеха. А треньорът, който изведе Маншафта до световната титла през 2014 г. бе изпратен с церемония от бившите си играчи.

Снимка: Reuters

Откакто Флик е начело на Германия, избраниците му са отбелязали 27 гола и са допуснали едва един.

Въпреки страхотното представяне на Бундестима и в мача срещу футболното джудже Лихтенщайн, една ситуация в 9-ата минута притесни сериозно и Флик, и близките на Леон Горецка, и футболните фенове.

Полузащитникът на "Байерн" Мюнхен получи зверски удар в лицето с крак от Йенс Хофер. Германецът падна на тревата и известно време му бе оказвана помощ от медицинския екип. Дефанзивният полузащитник на гостите очаквано получи директен червен картон, но пък изглеждаше доста притеснен за състоянието на 26-годишния си съперник.

За щастие, Горецка се размина с тежка фрактура, а отсъдената дузпа, с която Германия откри головата си фиеста, бе вкарана от Илкай Гюндоган.