на живо

Грациите ни с отлично представяне в Бърно, въпреки куп здравословни проблеми

Бронз за Катрин Тасева от многобоя. Невяна Владинова четвърта, Боряна Калейн - пета

Lap.bg

Въпреки куп здравословни проблеми, родните грации записаха ново отлично представяне, този път в Гран При на Бърно, Чехия.

Катрин Тасева завоюва бронзов медал в многобоя. Българката събра сбор от 80,750, с който стигна до третото място. Титлата спечели рускинята Дария Трубникова с 83,750, а втора с 82,800 точки остана нейната сънародничка Арина Аверина.

Тасева допусна грешки единствено при изпълнението си на лента (17,550). За композицията с бухалки тя получи 21,150, а за обръча си по музика на "Жената чудо" беше оценена с 20,750. На топка Тасева е с оценка от 20,900.

Невяна Владинова завърши четвърта със 78,300, а Боряна Калейн пета със 77,950.

След състезанието президентът на Българската федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева, разкри, че Катрин е играла с температура.

Здравословни проблеми имала и Владинова. Ден преди състезанието Неви получила силен зъбобол и се наложило да се подложи на интервенция при чешки зъболекар. Зъбът ѝ бил изваден, но въпреки силните болки тя не отказала участие в състезанието.

На Тасева предстоят битки за медали и в четирите финала на отделните уреди, като на бухалки българката влиза с най-висока оценка. Калейн ще участва на обръч и топка, а Владинова на бухалки и лента.

Тагове:

@