на живо

Гръцки триумф след вълшебен мач между Димитров и Циципас

Българинът загуби след два сета във Виена

Reuters

Световният номер 3 Стефанос Циципас отстрани Григор Димитров в първия кръг на тенис турнира във Виена. Двамата предложиха страхотна и интригуваща игра в австрийската столица, но в крайна сметка гъркът победи със 7:6(6), 6:4.

Това беше трети мач помежду им, като Циципас поведе в статистиката с 2:1 победи. Преди година отново във Виена Димитров беше победител на осминафинал. Първият успех на неговия съперник пък е от "Ролан Гарос" през 2020 г. 

Снимка: Reuters

В първия сет и двамата тенисисти разкриха напълно потенциала си. Те играеха безгрешно и много ефективно. Още във втория гейм Димитров можеше да реализира пробив, но Циципас навакса изоставане от 0:40. Гъркът показа по-стабилни нерви и в тайбрека, който дойде заради липсата на пробиви. Димитров си извоюва леко предимство в началото, но след това противникът му обърна нещата в своя полза и не позволи на българина да реализира нито един от трите сет бола. 

Втората част също започна оспорвано и без пробиви. В деветия гейм Димитров отново не успя да се възползва от преимуществото си. Циципас издебна първата възможност за това и със стабилна игра затвори мача. 

Снимка: Reuters

В следващия кръг победителят ще играе срещу Душан Лайович или Франсис Тиафо. 

В програмата на Димитров пък следва последната надпревара от серията "Мастърс 1000" - турнирът в Париж, който започва на 1 ноември.