на живо

Градинка, лост за тупане на килими и люлка: Как тренира Тихомир Иванов?

Отмяната на олимпийските игри и коронавирусът обърка плановете на лекоатлета

Instagram

Когато си подредил живота си, когато програмата ти за тренировки е строго разчертана, когато целта е ясна - участие на олимпийските игри в Токио през 2020 г., тогава пандемията от коронавирус може да е пагубна за формата и за самочувствието ти.

Но не и за Тихомир Иванов! Българският лекоатлет, който се състезава в скока на височина, трябваше точно на днешния ден (31 юли) да участва в квалификация за Токио 2020, само че най-важният спортен форум беше отложен с година. А покрай пандемията затвориха и спортните зали и стадиони. Това обаче не означава, че тренировките трябва да спрат!

За да преследваш мечтите си, трябва да се трудиш постоянно! Без значение къде и кога! Защо не, докато нищо неподозираща баба... тупа килима си до блока? Или докато някое детенце се люля? 

За тренировка ти трябва точна височина. И кой е казал, че от оградата не стават препятствия? Или пък клони на дърво?

Футболна врата за летва? Няма проблем за Тихомир!

Атрактивният видеоклип е сниман със съдействието на "Ред Бул" в Стара Загора, като в него се виждат кадри от центъра на града, римските руини, мемориалния комплекс "Самарско знаме".

Наскоро Тихомир Иванов, който на олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г., завърши на 10-о място, обяви, че вече е част от старозагорския клуб "СКЛА Берое".