на живо

Градско дерби с шампионски заряд

Логиката на "Реал" или надеждите на "Атлетико" Мадрид ще победят тази вечер в испанската столица

Getty Images

"Ювентус" успя да стигне до девети в историята финал на Шампионската лига след като отстрани "Монако", а днес (10 май) италианският гранд ще разбере своя съперник за решителната среща в Кардиф на 3 юни.

Жребият за полуфиналите определи градските мадридски съперници "Реал" и "Атлетико" да премерят сили, за да определят финалиста - сблъсък, който повтаря решителните срещи от 2016 и 2014 г. Тогава "белите" триумфираха два пъти.

На път са да го сторят и сега. Възпитаниците на Зинедин Зидан ще излязат на терена след като в първия мач победиха с 3:0.

Всички попадения тогава реализира Кристиано Роналдо, който със сигурност ще се стреми към още, за да помогне на своя тим да достигне до 14-ти финал в надпреварата (11 спечелени, 3 загубени).

По всичко изглежда, че звездната селекция на "белите" няма особени проблеми, като изключим контузените Гарет Бейл и Дани Карвахал, които обаче имат заместници.

Снимка: Getty Images

За "Атлетико" обаче мачът има и по-особен заряд. Тимът ще играе последна среща на своя "Висенте Калдерон". От другия сезон "дюшекчиите" ще се преместят на новопостроеното съоръжение. Именно в доброто си представяне у дома се крият надеждите на футболистите на Диего Симеоне. В Шампионската лига тимът е в поредица от 10 мача без загуба на своя стадион - 8 победи и 2 равенства.

Този път обаче "Атлетико" трябва да отбележи поне 3 безответни гола. 

Силата на тима е и в отдадените фенове, които са доказали, че няма да спрат да подкрепят отбора, независимо от резултата.

Дали логиката ще изпрати "Реал" на финал в Шампионската лига или желанието за реванш и чудо на "Атлетико" е по-силно? Гледайте тази вечер пряко по bTV Action от 21:00 ч.