на живо

Замесиха бъдещия треньор на ЦСКА в скандал с купена титла

Властите в Словакия разследват "Спартак" Търнава

Сериозен скандал се разрази в Словакия със считания за сигурен нов треньор на ЦСКА - Нестор Ел Маестро. Специалистът изведе местния "Спартак" Търнава до титлата в първенството след 45-годишно чакане, но властите в страната са започнали разследване заради съмнения в купуване на титлата.

Ако информацията се окаже вярна, то това без съмнение ще се окаже най-големия корупционен скандал в историята на словашкия футбол.

Според словашкия сайт topky.sk "развръзката на първенството е била предварително нагласена".

От клуба пък контрираха, че подобни твърдения граничат с лудостта. Ръководството на "Спартак" категорично отрича участие в каквито и да е било корупционни схеми.

Друго местно издание - sport.sk, твърди, че органите на реда са получили сигнал далеч преди края на шампионата за поне един манипулиран мач, завърши при резултат 0:0. Имената на отборите не се оповестяват, но разследването вече тече.

Според Sport.sk разследването касае два клуба, които са участвали в челната шестица, където титлата се решава през втория етап от първенството, по подобие на българската Първа лига. Става дума именно за шампиона "Спартак" Търнава, който спечели шампионата с преднина от 5 точки през "Слован" Братислава, и завършилия на пето място "Ружомберок".

Към този момент от местната футболната лига отказват коментар по темата.