на живо

"Гранада" разби "Навалкарнеро" пред 420 души

Тимът от Примера дивисион ще играе на четвъртфинал в турнира за Купата на краля

Седмият във футболния елит на Испания - "Гранада" не показа пощада срещу третодивизионния "Навалкарнеро" и след победа с 6:0 като гост се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на краля.

Отборът от южна Испания беше хегемон на китния стадион "Мариано Гонзалес" в близост до Мадрид. На спортното съоръжение бяха допуснати 420 души, които обаче си тръгнаха разочаровани.

"Гранада" откри резултата в 9-ата минута чрез Херман Санчес Барахона. До края на първото полувреме голове отбелязаха още Алберто Соро (24-та минута), Феде Вико (30-та минута) и Роберто Солдадо (34-та минута).

След почивката балансът на силите на терена не се промени. От "Гранада" като че ли намалиха темпото, но продължиха да бележат. В 72-ата минута точен беше Димитри Фолкер, а Хорхе Молина оформи крайния резултат.

Последният голмайстор е един от любимците на феновете на "Гранада". Той е на 38 години и във всеки един от четирите мача на своя тим през сезона в турнира за Купата на краля е отбелязал попадение.

За 12-и път в своята 89-годишна история "Гранада" се класира за четвъртфиналите в турнира. През изминалия сезон тимът достигна до полуфинал и беше отстранен от "Атлетик" Билбао.