на живо

Греъм Кери: Ако играя както в неделя, скоро отново ще бъда титуляр

Халфът на ЦСКА бе избран за "Играч на кръга" след двете асистенции срещу "Левски"

Lap.bg

Да влиза като резерва в последните няколко мача на ЦСКА е имало положителен ефект върху играта на Греъм Кери. Това сподели самият футболист, след като беше награден за "Играч на кръга" за приноса при равенството 2:2 между "армейците" и Левски. Халфът асистира и за двете попадения на ЦСКА.

След силния старт и спечелването на титулярно място в "червения" тим в началото на сезона, Кери седна на пейката. От това обаче той успява да извлече най-полезното.

"Да не попадам в стартовия състав през последните седмици ми помогна да направя някои наблюдения върху стила на игра в лигата тук. Гледайки от скамейката, разбрах как да адаптирам моята игра към българския шампионат. Мисля, че това се видя в мача с "Левски", заяви бившият играч на "Плимут".

Снимка: Lap.bg

"Изключително много се радвам за тази награда, приемам я от името на моите съотборници. Радвам се, че във въпросния двубой, за който получавам наградата, се включих добре, стигнахме до точката, но пък от друга страна съм разочарован, че не успяхме да победим... Губехме с 0:2, трябваше да направим всичко възможно да се върнем в мача. Ние като смени – аз, Брадли и Тони, направихме всичко по силите си. Радвам се, че успяхме, малко съжалявам, че не ми достигнаха още малко игрови минути, за да покажа още от това, на което съм способен"

"В началото поради различните като вид мачове – от първенството и от Лига Европа, се наложи да играем по определена схема, сега в последните двубои и в този в неделя отново се наложи да я променим, да се разчита повече на фланговите играчи. Иначе за мен самия е важно да показвам игра като тази в неделния мач и по този начин съм сигурен, че скоро отново ще бъда титуляр. Нямам предпочитания за схема. Понякога се налага да играем с двама крайни бранители и трима нападатели, друг път с две крила и двама нападатели, няма значение. Имаме достатъчно добри играчи, за да се адаптират към всяка от използваните схеми. Не би трябвало да е проблем смяната им"

Снимка: Lap.bg

"През по голямата част от моята кариера съм играл както зад нападателя, така и като десен полузащитник, не толкова като крило. Така, че няма никакъв проблем за това. Мога да играя и като вътрешен халф"

"Винаги съм искал да играя в чужбина, в друго първенство и сега получих този шанс. Мисля, че съм на прав път в кариерата си. До голяма степен взех това решение и след като разбрах, че ще имам възможност да играя в европейски турнир - Лига Европа. Това повлия доста на решението ми. А и като цяло съм част от нещо като тенденция все повече играчи от Острова да играят в други европейски клубове", коментира Кери.

Снимка: Lap.bg

Тагове: