на живо

Греъм Кери е "червеният" герой при победата над "Берое"

ЦСКА зарадва привържениците си с успех с 2:0

Lap.bg

ЦСКА победи "Берое" с 2:0 в среща от 24-ия кръг на Първа футболна лига. В герой за "червената" публика се превърна ирландецът Греъм Кери, който стана автор на двете попадения на стадион "Българска армия".

Феновете на домакините обаче трябваше да чакат доста под софийския дъжд преди да видят първия гол. През първото полувреме "Берое" беше по-активният тим. Октавио Мантека и Стив Фуртадо изпуснаха добри положения. "Червените" можеше да открият резултата след опити на Кери и Малинов, който обаче не бяха точни.

Снимка: Lap.bg

В 59-ата минута ирландецът стреля от пряк свободен удар, като не остави никакви шансове на вратаря Перниш. Попадението даде импулс в играта на ЦСКА и футболистите на Милош Крушчич започнаха да показват по-голямо самочувствие. Така се стигна до 72-ата минута, когато Кери овладя на гърди и стреля този път с десния крак.

Футболистът на "червените" вече има 3 попадения в първенството от началото на сезона. Той се разписа за първи път през декември срещу "Дунав" Русе. ЦСКА пък вече е в серия от 6 поредни успеха у дома срещу този съперник.

В срещата бяха отменени два гола на "Берое" заради засада и нарушение.

Снимка: Lap.bg

Трите точки в актива на ЦСКА изравниха тима на второто място в класирането заедно с "Локомотив" Пловдив. И двата отбора имат по 46 точки. На трето място е "Левски" с 45 точки, но и мач по-малко.

"Берое" е на 7-о място в класирането с еднакъв брой точки с шестия "Черно море" - 37.