на живо

"Челси" увеличи аванса си след домакински издънки на "Ливърпул" и "Сити"

Лондончани с преднина от три точки на върха във Висшата лига

Reuters

"Челси" вече има аванс от три точки на върха във Висшата лига след домакински издънки на "Ливърпул" и "Манчестър Сити".

"Сините" победиха с 3:0 "Нюкасъл", като точен на два пъти за лондончани бе Рийс Джеймс в 65-ата и 77-ата минути. Жоржиньо вкара дузпа за крайния резултат в 81-ата минута.

Междувременно мърсисайдци изпуснаха преднина от два гола и завършиха 2:2 срещу "Брайтън". "Кристъл Палас" пък шокира "гражданите", печелейки с 2:0 на "Етихад".

Снимка: Reuters

Гол на Заха в 6-ата минута даде летящ старт на "орлите" от Лондон. В добавеното време на първата част Аймерик Лапорт получи червен картон като последен в защитата при нарушение срещу Заха.

През втората част гол на Габриел Жезус бе отменен с ВАР, а численото предимство на "Кристъл Палас" даде резултат в 88-ата минута, когато Галахър бе точен след асистенция на Заха за 2:0.

На "Анфийлд" всичко изглеждаше перфектно за хората на Юрген Клоп след голове на Джордан Хендерсън в 4-ата и Садио Мане в 24-ата минути.

Снимка: Reuters

През втората част обаче "чайките" показаха, че изобщо не са за отписване. В 41-ата минута Енок Муепу намали резултата, прехвърляйки Алисон с удар от далечна дистанция, а Леандро Тросар изравни в 65-ата минута.

Така "Челси" вече води с 25 точки, пред "Ливърпул" с 22 и "Манчестър Сити" с 20.