на живо

Грешка на Борян и драма с дузпи изхвърлиха "Звезда" от Шампионска лига

Кипърският "Омония" поднесе изненадата в квалификациите

Нова сензация в квалификациите на Шампионската лига! След като късно снощи ПАОК елиминира "Бенфика" с 2:1 и продължи към плейофите, тази вечер и "Цървена звезда" се прости с надеждите си за участие в груповата фаза на турнира. Сръбският гранд отстъпи на кипърския "Омония" с 2:4 след изпълнение на дузпи.

Двата тима завършиха наравно 1:1 в редовното време, а при наказателните удари Фалчинели и Дегенек не реализираха за "звездашите".

В Никозия "Омония" поведе в 31', когато бившият играч на "Левски" Жорди Гомес центрира, а вратарят на "Звезда" Милан Борян не се намеси добре, топката удари Михаел Люфтнер и влетя в мрежата. Така канадският страж, който игра за "Лудогорец" между 2015 и 2017 г., се превърна в грешник за гостите.

"Цървена звезда" все пак изравни в добавеното време на първата част чрез Мирко Иванич. След почивката тимът на Деян Станкович имаше инициативата и създаде добри положения, но ги пропиля и спорът се реши с дузпи. При тях вратарят на "Омония" Фабиано отрази изстрелите на Диего Фалчинели и Милош Дегенек, с което класира кипърците за следващия кръг.

Там техен съперник ще бъде гръцкият шампион "Олимпиакос". Двубоят ще се играе на 22 септември (вторник) от 22:00 ч. на ст. "Георгиос Караискакис" в Пирея.