на живо

Григор: Ако завърша годината силно, ще придобия още увереност

"Трябваше да направя крачка назад след Пекин", каза българският тенисист

Instagram

Григор Димитров си постави цел до края на годината - да се представи добре в оставащите турнири и да натрупа увереност за следващия сезон. 

До края на годината той ще играе във Виена, където започва в сряда (24 октомври) срещу Михаил Кукушкин, а след седмица е надпреварата в Париж.

"За мен ще бъде лично предизвикателство да завърша годината силно. Тази година не съм играл толкова много мачове, бих искал да се раздам, да знам, че все още съм способен, това ще ми донесе увереност, вълнение, свеж въздух за периода между сезоните. И изведнъж ще започне отново, не мога да повярвам.", каза Димитров преди старта на турнира в австрийската столица.

Той пропусна надпреварата в Шанхай заради контузия в глезена, но увери, че отново е в най-добрата си форма и се вълнува за дебюта си на турнира във Виена.

"Чувствам се чудесно. След Пекин много неща се случваха на и извън корта, трябваше да направя крачка назад, тялото се уморяваше. Нуждаех се не само от почивка, а и от време за рехабилитация. В последните няколко месеца изкълчих малко глезена си, имаше доста неща, с които се справях. На тялото му дойде в повече. Беше хубаво да се завърна у дома за няколко дни, да продължа да работя. След страхотни 2-3 почивни дни лекарите ми дадоха позволение да подновя тренировки. Завръщам се, играя и за първи път тук, затова съм много развълнуван", каза Димитров.