на живо

Григор Димитров: Много скоро ще видите приятелката ми по телевизора (ВИДЕО)

Българинът разкри, че има "доста позитивни неща" около него

Световният номер 19 Григор Димитров очаква с нетърпение началото на сезона, който ще стартира с много "нови и позитивни неща" за него.

Във видео на живо в Инстаграм страницата на един от своите партньори, Димитров говори за новата си приятелка Лолита Османова, живота под карантина в хотелската стая в Мелбърн и целите си на Откритото първенство на Австралия.

Снимка: https://www.instagram.com

"Аз съм от късметлиите, които всъщност получават време навън. Чудесно е, имаме шанса да тренираме, което помага. Кортовете са буквално до нас", каза българинът.

"Винаги е специално да започнем годината тук, за мен е 12-а или 13-а година, когато го правя. Хората са много приятни, дано имаме чудесно лято тук."

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vitamin Well (@vitaminwell)

"Отдавна не съм се борил за тази титла, винаги е цел за мен, особено в началото на годината, когато си тренирал много и си направил всичко, което трябва. Идва момент, в който всичко започва отново."

"Миналата година си поставих доста цели. Това е нова година, оставам позитивен, просто искам да започна добре годината. Развълнуван съм да започна, да видя как се чувства тялото ми, после ще видим как ще продължи годината", добави той.

Новият треньор на Димитров - Данте Ботини, бе карантиниран след пристигането си в Мелбърн заради заразени с коронавирус на неговия полет. "Треньорът ми е в изолация за две седмици. Чакахме прекалено много, сега просто искаме да се състезаваме, да видя моите приятели."

На въпрос за новата си приятелка Лолита Османова, Григор отговори: "Всички искат да знаят пикантното. Запознахме се преди известно време, ще я видите много скоро по телевизора. Тя бе с мен на няколко турнира, но трябваше да носи маска, ще е хубаво да бъде с мен и да ме подкрепя в тези трудни времена. Очаквам го с нетърпение. Има доста нови неща около мен последните месеци, така че се вълнувам. Същото е и с треньора ми, очаквам с нетърпение първия ни турнир заедно. Много позитивни неща около мен."

Димитров говори и за идолите си в миналото: "В началото, когато започнах да играя много тенис, обичах да гледам Пийт Сампрас и Андре Агаси, чувствам ги като пионерите в годините, в които аз започвах да играя. Не съм имал шанса да играя с тях, а много бих искал. След това дойде Роджър, Новак, Рафа, тези момчета, които всички знаем."

Снимка: Instagram

Днес Григор празнува имен ден: "Да, забравих, родителите ми ми звъннаха и ми казаха. Имам имен ден. Напуснах страната рано, но имаме доста традиции, много съм горд да играя за България, обичам страната си и за мен традициите са много важни."

Любимата му храна е тази, която се приготвя от неговата майка: "Винаги ме изненадва с нови рецепти, независимо дали е месо, риба или салата. В България много обичаме салатите, това е важна част от моето хранене.", каза още той.