на живо

Григор Димитров: Беше прекрасна и положителна седмица

Българинът коментира представянето си на турнира в Женева

Getty Images

Григор Димитров определи изминалата седмица като "прекрасна" и разкри, че е извлякъл позитиви за себе си от представянето си на турнира в Женева. 

Българинът започна участието си в надпреварата от квалификациите по собствено желание. Предвид последните си неуспехи и ранни отпадания, той искаше да натрупа опит преди втория за годината турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос". 

Димитров успя да се класира за основната схема, но отпадна още в първия кръг от Федерико Делбонис след 6:1, 4:6, 2:6.

"Тази седмица вниманието ми беше насочено към много различни неща, а не към резултатите. Опитвам нови неща, различни позиции на корта, разнообразна игра и просто опитвам да се насоча към различен план за игра. За мен е положително, да бъда честен. Тази седмица беше прекрасна. Тренирах всеки ден и нямах нито ден почивка", обобщи Димитров пред сайта на АТР.

Той коментира и последния си мач, който беше прекъснат веднъж заради дъжд и трябваше да се доиграва на следващия ден.

"Трябва да призная, че първият сет беше наистина добър. Бях много щастлив от начина, по който успях да действам. И, разбира се, във втория и третия сет определено не правех нещата така, както в първия", каза той.

Димитров работи с нов треньор, след като се раздели с Дани Валверду. В момента за формата му се грижи Радек Щепанек, а дали двамата ще продължат със сътрудничеството си зависи от представянето на българина на "Ролан Гарос".