на живо

Григор Димитров без проблеми във втория кръг в Ню Йорк

Българският тенисист победи Томи Пол на старта на Откритото първенство на САЩ

Twitter

Григор Димитров постигна убедителна победа на старта на Откритото първенство по тенис на САЩ. Българинът се справи с представителя на домакините Томи Пол с 6:4, 6:3, 6:1 и продължава напред в надпреварата.

Успехът беше и своеобразен реванш за Димитров, който загуби от американеца в началото на годината - на Откритото първенство на Австралия. Сега балансът в срещите между двамата е 1:1.

На корт "Луис Армстронг" в Ню Йорк зрителите видяха изключително убедителна игра от родения в Хасково тенисист. Той успя да си осигури победата за 1 час и 53 минути, като без проблеми постигна пробиви в трите сета. 

От своя страна Пол, който е номер 58 в световната ранглиста, така и не успя да намери правилния ритъм, а изпитваше проблеми и с лакътя си. 

За Димитров това е своеобразно победно завръщане в турнирите от Големия шлем след пандемията от коронавирус и след като самият той изкара COVID-19, при това не особено леко. 

Във втория кръг на Откритото първенство на САЩ България ще има двама представители, след като Цветана Пиронкова победи рускинята Людмила Самсонова 3 години след последния си професионален мач и раждането на сина си.

През 2019 г. Григор Димитров постигна най-доброто си представяне на важния турнир в Ню Йорк. Той достигна до полуфинал, като победи Роджър Федерер за първи път в кариерата си. Загуба от руснака Даниил Медведев го спря към финала.

В следващия кръг на настоящото издание на надпреварата българинът ще играе срещу Мартон Фучович. Унгарецът победи Уго Делиен с 6:3, 6:3, 6:1. Двамата ще се срещнат за втори път, като първият им сблъсък беше съвсем скоро - преди седмица на турнира в Синсинати (който през 2020 г. се състоя в Ню Йорк заради пандемията от коронавирус). Тогава унгарецът, номер 66 в света, се наложи с 5:7, 6:4, 6:2.