на живо

Григор Димитров: Благодаря на отбора и родината

Капитанът на България с първи думи след отпадането от ATP Cup

Instagram

Григор Димитров направи първо обръщение към последователите си в социалните мрежи след като българският отбор, на който той беше капитан, отпадна от тенис турнира ATP Cup.

Родните представители постигнаха два успеха срещу Великобритания и Молдова, но те не им бяха достатъчни да продължат напред към четвъртфиналите.

"Успехът не е случаен. Той е упорит труд, постоянство, учене, жертви и най-вече любов към това, което правиш или се учиш да правиш. Приемете върховете и спадовете! Благодаря на моя невероятен отбор и на моята родина", написа Григор в "Инстаграм".

След отпадането на тима в социалните мрежи се появиха спекулации, че българската федерация по тенис е оставила най-добрия роден тенисист сам да се грижи за разноските на целия отбор в Австралия. Тази информация бързо беше опровергана, тъй като разходите по настаняването, храната и транспорта на състезателите се поемат от организаторите.

Самият Григор остава в Австралия, за да се подготвя за първия за 2020 г. турнир от Големия шлем. Откритото първенство на Австралия започва на 20 януари.