на живо

Григор Димитров е извън топ 20 на световната ранглиста

Джокович се завърна на лидерската позиция в подреждането

Reuters

Григор Димитров записа спад с 3 места в световната ранглиста по тенис. При обновяването днес (3 февруари) българинът е на 23-о място в подреждането. 

Причината за отстъплението на Димитров е ранното отпадане на Откритото първенство на Австралия. Той достигна само до втори кръг, в който загуби от американеца Томи Пол след 4:6, 6:7(6), 6:3, 7:6(3), 6:7(3). Така роденият в Хасково тенисист не успя да защити точките си от 2019 г., когато игра в четвърти кръг.

Новак Джокович, който спечели 8-а титла в Мелбърн, се завръща начело на световната ранглиста. Той изпревари досегашния лидер Рафаел Надал. Трети в класирането е Роджър Федерер. 

След швейцареца също настъпва разместване. Финалистът от Мелбърн Доминик Тийм вече е четвърти в света, а пети е руснакът Данийл Медведев.

Григор Димитров се надява да подобри класирането си с участието на турнира в Монпелие. Днес (3 февруари) той ще научи името на първия си съперник в надпреварата, в която ще дебютира. Българинът ще се изправи срещу Жоао Соуса или Грегори Барер.