на живо

Григор Димитров е отново в топ 25 в света

Българинът записа скок с 53 места в световната ранглиста

Страхотното представяне на Григор Димитров на Откритото първенство на САЩ по тенис и достигането до полуфинал на последния за годината турнир от Големия шлем за първи път му осигуриха огромен скок в световната ранглиста.

Роденият в Хасково тенисист вече е 25-ти в света. Мачовете му през двете седмици в Ню Йорк обезпечиха скока с 53 места в подреждането.

Димитров беше за последно в топ 25 на класирането на 17 февруари 2019 г. Малко след отпадането му на осминафинал на Откритото първенство на Австралия, той беше 24-ти в света. След това му се наложи да се бори с контузия в рамото, която предизвика спад в ранглистата. 

Това не е най-голямото изкачване за Димитров в класирането на най-добрите тенисисти. През август 2010 г. той записа скок от 245-та на 184-та позиция (61 места), след като спечели чалънджър турнира в Женева.

През настоящата седмица българинът отбелязва най-голям прогрес в топ 200 на света.

Въпреки спечелената титла от Ню Йорк, Рафаел Надал остава на второ място в подреждането. Новак Джокович продължава да е лидер, а трети е Роджър Федерер. Финалистът Данийл Медведев вече официално е четвърти в света, измествайки Доминик Тийм.