на живо

Григор Димитров и горките му счупени ракети (ВИДЕО)

Специалистите смятат, че действията на тенисиста показват слаба психическа форма

Getty Images

Тежко и горко ти, ако си ракета в ръцете на Григор Димитров! Българинът нееднократно е доказвал, че има силен удар, с който тормози съперниците, но когато той не се получава... нещата стават страшни.

Гришо го показа по време на последния си мач. Той загуби пета среща в кариерата си от Хуан Мартин дел Потро в първия кръг в Рим, а "най-потърпевша" от негативния резултат се оказа... ракетата на българина.

Недоволен от свое отиграване той я хвърли на земята, а след това я дочупи с ръце.

Това не е първият път, в който Димитров чупи ракета. През 2015 г. той изкара яда по този начин по време на мач срещу Анди Мъри от осминафиналите на Откритото първенство на Австралия. 

Тогава победителят на "Уимбълдън" от 2001 г. - Горан Иванишевич, не скри възторга си от гневния изблик на българина. "Така се чупи ракета! Харесва ми. Много повече се радвам за потрошената ракета, отколкото за печелившата точка от бекхенда на Мъри", заяви хърватинът.

През 2016 г. пък една от ракетите му "падна жертва" по време на срещата от турнира в Сидни срещу Александър Долгополов. 

Най-емблематичен в това отношение обаче си остава финала на турнира в Истанбул. Тогава българският тенисист загуби от Диего Шварцман. Той скъса пет кордажа и счупи цели 3 ракети, като последната му налична беше преди края на мача, което доведе и до окончателната му загуба.

Именно чупенето на ракети специалистите сметнаха за знак за слабата психическа форма на Григор тогава. Той обаче не бе прибягвал до такива действия след като започна работа с Дани Валверду. 

Димитров започна страхотно 2017 г. Той спечели турнирите в Бризбейн и София, а на Откритото първенство на Австралия игра полуфинал. След това обаче настъпи лек спад във формата му. Следващото предизвикателство пред българина е "Ролан Гарос". Вторият за годината турнир от Големия шлем започва на 28 май във Франция.