на живо

Григор Димитров: Имам късмета да тренирам по 5 часа, благодарен съм за условията

Най-добрият ни тенисист се справя добре с карантината в Мелбърн преди Australian Open

Григор Димитров: Имам късмета да тренирам по 5 часа, благодарен съм за условията

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, се включи в сутрешния блок на австралийския Channel7 Sunrise от хотелската си стая в Мелбърн и сподели, че е благодарен на организаторите на Australian Open за осигурените условия. Той добави, че е доволен от петте часа тренировки дневно, които получава по време на карантината, осъзнавайки късмета си.

В последните две седмици голяма част от тенисистите се оплакаха от условията, но първата ни ракета осъзнава ситуацията и оценява усилията на отговарящите за провеждането на първия турнир от Големия шлем за сезона.

"Мисля, че бях подготвен, ако трябва да съм честен. За никого не е лесно в момента. Имам късмета все пак да мога да тренирам 5 часа дневно. Винаги обичам да идвам в Австралия, знаех, че в случая има два варианта. Трябваше да съм готов за всичко. Психически бях подготвен, че има шанс да прекарам по-голям период в стаята и подготовката ще бъде много по-различна от обикновено", започна Григор.

"Благодарен съм за това, което получавам. Винаги може да е по-добре, но с оглед на обстоятелствата се опитваш да направиш максималното. Мисля, че досега се справям добре. Броя дните. Все още има седмица за подготовка преди турнира от Големия шлем. Има и подгряващ. Не трябва да си поставяш прекалено големи очаквания. Важно е да се концентрираш върху нещата, които са важни за теб в подготовката."

"Мога само да предполагам какво ще се случи. За австралийците е най-тежко по принцип по отношение на пътуванията, те са далеч от вкъщи през цялата година. Поне сега имат малко предимство да са вкъщи и да тренират. Дори не го мисля, щастлив съм за тях. Моят треньор, например, бе в един от онези полети и не съм го виждал две седмици. Има тенисисти, които са затворени в стаята. Няма какво да направиш освен да гледаш себе си. Ще има разлика и някои тенисисти ще имат нужда от допълнително време на корта.", продължи световният №19.

"Минахме през трудния период и когато излезем от карантината, всички ще започнат да тренират малко повече и ще се подготвят психически", допълни Димитров, на когото предстои участие в турнира "Мелбърн 2" следващата седмица.