на живо

Григор Димитров излиза рано на корта в петък

29-годишният ни тенисист може да играе два двубоя в един ден

Getty Images

Григор Димитров ще изиграе в петък осминафиналния си мач от турнира "Мъри Ривър Оупън" срещу австралиеца Алексей Попирин. Срещата бе планирана за днес, но нямаше как да се състои, тъй като тенисистите бяха подложени на PCR тестове заради случай на заразен с COVID-19 служител в хотела на българина.

Всички мачове от турнирите преди Откритото първенство на Австралия бяха отложени с ден, но организаторите са категорични, че надпреварата от Големия шлем ще започне по план на 8 февруари.

Двубоят на Димитров е на корт №3 на комплекса "Мелбърн Парк" и е трети в програмата, след две срещи при жените. Първият мач там е планиран за 2 часа след полунощ българско време, а срещата на българина се очертава да започне след 5:00 ч. сутринта.

Снимка: Getty Images

При успех, поставеният под номер 2 в схемата Димитров ще трябва да изиграе втори мач в петък. Негов съперник ще бъде победителят от двубоя между Джеймс Дъкуърт (Австралия) и Корентен Муте (Франция).

В петък ще бъде изтеглен и жребият за започващото в понеделник Открито първенство на Австралия, който трябваше да се състои днес.