на живо

Григор Димитров се класира за третия кръг в Монреал

Следващият съперник на първата ни ракета е световният номер 52 Робин Хаасе

Reuters

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Монреал, след като победи с 6:3, 3:6, 6:3 Миша Зверев (Германия). Двубоят продължи час и 41 минути, а следващият съперник на първата ни ракета е световният номер 52 Робин Хаасе (Холандия). 

Първият сет започва отлично за Григор, който успя да направи пробив за 2:0. В третия гейм обаче българинът се разколеба и допусна две двойни грешки, а Зверев върна брейка за 2:1. Гришо бързо се отърси и отново спечели падаването на германския си опонент за 3:1. Но вместо да се възползва от преднината си първата ни ракета отново пак пропука и Зверев намали за 4:3. До края на първия сет Димитров се окопити и спечели частта с 6:3.

Втория сет не се разви по най-добрия начин за Григор. Той допусна няколко двойни грешки и позволи на Зверев да изравни сетовете след 6:3.

Решителната трета част започна оспорвано, но при 3:2 Димитров стигна до пробив след четири поредни двойни грешки на германеца. До края на мача най-добрият ни тенисист не изпусна инициативата и с 6:3 сложи точка на интригата в срещата.