на живо

Григор Димитров e на полуфинал в Синсинати

Българинът изравни най-доброто си класиране в "Мастърс" турнир

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за полуфиналите в Синсинати. Той победи Стийв Джонсън (САЩ) със 7:6(8), 6:2 и по този начин за трети път в кариерата си намери място в топ 4 на "Мастърс" турнир. За последно Димитров стигна до тази фаза през август 2014-а в Торонто.

Първият сет започна равностойно, като липсваха възможности за пробив и пред двамата тенисисти. Това прати частта в решителен тайбрек, от който победител излезе 25-годишният хасковлия. 

Димитров стартира с пробив втория сет, след което още веднъж спечели подаването на Джонсън. Българинът бързо поведе с 5:1, а американецът успя да върне само гейм. При 5:2 първата ни ракета сервираше за победата, отрази две точки за пробив и се поздрави с крайния успех още при първия си мачбол.

В спор за място на финала Гришо ще срещне хърватски съперник - победителя от двубоя между Борна Чорич и Марин Чилич. Родният представител ще излезе на корта утре (събота).

С днешния си успех Димитров си осигури 205 980 долара от наградния фонд и 360 точки за световната ранглиста. Това със сигурност ще го върне в топ 30 и по всяка вероятност ще го нареди сред поставените за последния турнир от Големия шлем за годината - "Ю Ес Оупън".