на живо

Григор Димитров: Надявам се да продължа с добрите резултати

Българинът е доволен от работата си с новия треньор Даниел Валверде

Getty Images

Българският тенисист с най-предно класиране в световната ранглиста Григор Димитров заяви, че е доволен от съвместната си работа с треньора Дани Валверду и се надява да продължи с доброто си представяне и на кортовете в Стокхолм. Той започва участие на турнира в четвъртък 20 ноември около 14:30 ч.

„Този турнир е специален за мен, тук завоювах първата си АТП титла, а когато бях на 14-15 г. дори тренирах и живях в града – сподели Димитров. – Развълнуван съм, защото това е една от последните седмици в календара и е добре да провериш на какво ниво си физически и психически. Чувствам се щастлив тук.“, заяви Димитров, който ще стартира срещу Юрген Зоп в Стокхолм.

Снимка: Getty Images

„Всички знаят, че Дани Валверду работи с Бердих и Мъри, той е много опитен и познава тениса отлично. Нашето сътрудничество е ново, но вече извървяхме дълъг път и имахме добри резултати. За момента поддържаме добро ниво и сме концентрирани върху това да остана здрав и да продължа със същите резултати.“

„Нивото на този турнир е много силно. Има много опасни непоставени тенисисти като Дел Потро, така че не искам да се поставям сред фаворитите. Не се чувствам в тази позиция, въпреки че съм №2 в схемата. Естествено, винаги оценявам шансовете си за силно представяне като добри. Записах чудесни победи напоследък, но всеки играе солиден тенис и иска да спечели допълнителни точки в края на сезона.“, оптимист е българинът.

Димитров коментира и срива си по-рано през сезона.

„Свлякох се в ранглистата и не мислех, че ще се върна в топ 20, но Дани дойде, а с него и позитивните резултати. Изведнъж амбициите ти се променят драстично, защото в началото на годината исках просто да играя добре. Трябва да продължа да се представям по този начин.“