на живо

Григор Димитров: Наистина усещам, че мога да се представя добре в Акапулко

Българинът започва защитата на титлата си срещу сърбин

Getty Images/Guliver Photos

Часове преди първия си мач от тенис-турнира в Акапулко, действащият шампион Григор Димитров обяви, че е оптимист за представянето си.

Тенисист номер 10 в Световната ранглиста даде интервю за сайта на ATP, в което сподели очакванията си за турнира в Акапулко, който даде начало на успешната му серия миналата година

"Условията на не са лесни. Много е топло и влажно и не всеки обича подобни условия. Аз обаче наистина усещам, че мога да се справя добре."

След триумфа си в Акапулко преди година Григор успя да спечели турнирите в Букурещ и Куинс и да стигне до топ 10 на Световната ранглиста.

"В момента всички играят много добър тенис и се стремят да се докажат и да се изкачат колкото може в ранглистата на АТП. Всеки иска да печели повече и по-големи турнири. Мисля, че конкуренцията в момента е много голяма и това я прави много привлекателна. Много е вълнуващо за мен всеки път да се доказвам на корта, защото виждам как всички около мен се развиват"

Спортистът на България за 2014г. за пореден път изтъкна, че това, на което държи най-много е да подобрява играта си:

"Просто мисля как  да направя следващата крачка, да започна да печеля по-големи турнири и да подобрявам играта си. Смятам, че играта е много по-важна. Чак след това ще дойдат резултатите"

Григор Димитров започва защитата на трофея си срещу 22 годишния сърбин Филип Крайнович. Българинът е поставен трети в схемата на турнира, в който се включват още: Кеи Нишикори, Давид Ферер, Кевин Андерсън, Александър Долгополов, Иво Карлович и други.