на живо

Григор Димитров напусна Рим след първия кръг

Българинът записа трета поредна загуба

Reuters

Григор Димитров отпадна от турнира в Рим само след един изигран мач. Българинът отстъпи на 48-ия в света Алехандро Давидович Фокина с 4:6, 6:7(2). 

Това беше първи мач между двамата. За Димитров пък загубата е трета поредна. Той отстъпи на Рафаел Надал в Монте Карло, след това претърпя операция заради инфекция на зъба, а впоследствие отпадна и от турнира в Мадрид в първия кръг след среща с Лойд Харис.

Двамата тенисисти предложиха атрактивни разигравания от самото начало. Те се „захапаха“ през първите части и така чак до 7-мата, когато испанецът реализира пробив. Григор понечи да го върне още в следващия гейм, който беше доста оспорван, но не успя и съперникът му спечели частта след 6:4.

Снимка: Reuters

Вторият сет също беше равностоен. В шестия гейм пробивът този път беше за Димитров. Давидович Фокина обаче реагира светкавично и с две части в своя полза изравни резултата. При предимство за Димитров в деветия гейм, испанецът падна на корта и се наложи намесата на физиотерапевт, за да прегледа дясната му ръка, която кървеше. Давидович Фокина се върна към игра и сетът влезе в тайбрек. Испанецът поведе с 5:2, а след това лесно затвори частта с още 2 точки.

Снимка: Reuters

Така Димитров не успя да защити точките си, спечелени през 2020 г., когато игра на четвъртфинал и отстъпи на Денис Шаповалов.

Следващият турнир, на който Григор е заявил участие, е в Париж. Надпреварата започва на 31 май.