на живо

Григор Димитров: Наслаждавам се на живота. Опитвам се да си върна добрия ритъм

Българинът ще играе на полуфинал на тенис турнира в Индиън Уелс

Reuters

Със стабилна игра и два поредни обрата Григор Димитров си осигури участие на полуфинал на тенис турнира в Индиън Уелс. След победата над поляка Хуберт Хуркач, българинът заяви, че се чувства добре след периода на контузии, които го измъчваха до преди месец.

"Опитвам се да си възвърна добрия ритъм в тениса и в живота. В момента не чувствам болки. Да знам, че тялото ми е добре, ми дава увереност. Наистина се наслаждавам на живота", заяви Димитров на корта.

Снимка: Reuters

На пресконференцията след четвъртфинала Димитров уточни, че в последните месеци работи не само върху техниката си на корта, но и върху психологията, която влага в мачовете. Така той успява да бъде стабилен дори след загуби.

"Беше трудно. Това, което работи за мен, е да опростявам нещата. Това не значи да правиш по-малко, а да правиш важните неща, тези, които наистина имат значение и които ти вършат работа. Да тренираш по правилен начин, да слушаш инстинкта си малко повече. Преди месец имах тежък период, трябваше да се оттегля от турнир заради контузия, което ми се случи на три от турнирите в Големия шлем тази година. Беше ми трудно, но си казах: "Добре, вече се е случило, нека се върнем към важното и малко по малко започнем да градим отново." Мисля, че е важно, когато нещата не вървят, да направиш една, две или три стъпки назад, за да знаеш накъде отиваш", категоричен е той.

Българинът е категоричен, че трисетовият мач срещу Хуркач, продължил 2 часа и 40 минути, е бил много тежък, но той е успял да съхрани силите си за важните моменти.

Снимка: Reuters

"Да успея да направя такава победа след предишната победа значи много за мен и от физическа, и от психическа гледна точка. Означава, че отново правя нещата както трябва. Радвам се, когато тялото ми издържа и мога наистина да го използвам. Има толкова тънка линия между победата и загубата.", заяви българинът.

На полуфинал в Индиън Уелс той ще се изправи срещу британеца Камерън Нори. Преди няколко месеца в Маями Димитров отстъпи на този съперник с 0:2 сета в единствения мач помежду им.