на живо

Григор Димитров: Не е лесно да пренесеш добрата игра от тренировките в мача (ВИДЕО)

"Не се справях добре в последно време, за това всяка победа е важна", каза българинът в Маями

Getty Images

Григор Димитров се класира за трети кръг на турнира в Маями, но победа срещу Максимилиан Мартерер с 2:1 сета бе доста трудна на четвъртия в световната ранглиста. Българинът също оцени, че не се е справял добре в началото на мача от втория кръг на надпреварата.

"Трудно е. Играеш толкова добре по време на тренировките и искаш да пренесеш това в надпреварата, но не е толкова просто, условията са различни. Понякога може да си абсолютно готов тактически, но просто да не си на нужното ниво от психическа гледна точка. Отнема време. Независимо на кое място си в световната ранглиста, трябва да преминеш през този процес", каза Димитров след победата.

Той заяви, че последните няколко седмици са били трудни за него и в момента се радва на всеки един успех, колкото и трудно да е постигнат.

"Щастлив съм от крайния резултат. Всяка победа е от значение за мен в момента. През последните седмици нещата не се нареждаха, както исках, но се опитвам да намеря правия път стъпка по стъпка и днес бе първата крачка в тази посока", категоричен е Гришо.

Следващият му съперник ще бъде французинът Жереми Шарди. Григор има 3 успеха срещу него в 4 срещи.

"Много добър играч е. Имали сме няколко тежки двубоя. Разполага със силен сервис и силен форхенд. В момента просто искам да се концентрирам върху себе си, как се представям и как се подготвям за мачовете", завърши българинът.