на живо

Григор Димитров не пропусна тренировката в Хасково (ВИДЕО)

Очаква се до края на деня българският тенисист да замине за Задар

Григор Димитров не пропусна тренировката в Хасково (ВИДЕО)

Ден без тренировка е непълноценен! И Григор Димитров го знае!

Българският тенисист се прибра в родния си град Хасково вчера (15 юни), а днес вече е на корта! Той и треньорът му Кристиан Гро не пропуснаха да проведат кратко занимание. 

Снимка: Мария Георгиева

Хладното за сезона време не уплаши Димитров, като тренировката премина в добро настроение. За формата на най-добрия български тенисист пък следеше стриктно и баща му - Димитър Господинов. Като първи треньор на Григор, той не се сдържа и даде и своите указания. До корта, в компанията на свои приятели, беше е майката на тенисиста - Мария.

Снимка: Мария Георгиева

По време на заниманието Димитров получи куп похвали от треньора си за добрите удари. "Отлично" и "Много добре" се чуваха често от другата страна на мрежата, но имаше и моменти, в които германецът със строг тон правеше забележка на българина. 

Григор е за кратко у нас, като се очаква до края на деня да замине за Задар. В хърватския град ще се проведе втория мини турнир от "Адриа Тур" - инициативата на Новак Джокович, която има благотворителен характер. Димитров игра на турнира в Белград, като записа две загуби и победа и не се класира за финала.

Снимка: Мария Георгиева

За последно Григор беше в Хасково в началото на 2019 г. Поне за това говорят снимките в профилите му в социалните мрежи. В последните месеци той се беше изолирал в Калифорния заедно с треньора си. 

Снимка: Мария Георгиева

В началото на извънредното положение у нас, тенисистът обяви, че дарява респиратори на болницата в родния си град.

Снимка: Мария Георгиева

Надпреварата в Белград беше първата, в която Димитров участва от март месец насам. След края ѝ Джокович покани всички тенисисти да разпуснат в нощен клуб в сръбската столица, а веднага след това българинът се прибра вкъщи.

Снимка: Мария Георгиева