на живо

Григор Димитров не успя да се справи с контузен съперник на старта в Акапулко

Стефан Козлов замени на корта Максим Креси в последния момент

Reuters

Един от най-странните си мачове изигра Григор Димитров в първия кръг на тенис турнира в Акапулко. За жалост той не успя да се справи със Стефан Козлов и напусна надпреварата след 6:7 (8), 7:5, 3:6 и над 3 часа и 20 минути игра. 

По програма българинът трябваше да играе с Максим Креси. Той обаче се отказа в последния момент и на негово място влезе 130-ият в света и непознат за Димитров до момента американец, роден в Скопие.

Снимка: Reuters

Мачът започна с пробив за Козлов, но Димитров бързо върна равенството и докара нещата до тайбрек в първия сет. Заключителната част обаче загуби с 8:10. 

Във втория сет противникът на българина играеше страхотно, а Григор допускаше прекалено много грешки. Козлов дори сервира за мача, но падна на земята. Американецът получи тежко схващане, наложи се влизане на физиотерапевт, като и Димитров се притесни и отиде да провери какво е здравословното му състояние. Въпреки очевидните болки Козлов не се отказа. Резултатът обаче вече беше изравнен. 

Снимка: Reuters

Краткото спиране на играта явно не помогна на българина, а в третия сет американецът показа характер, реализира пробив за 4:2 и спечели мача.

В следващия кръг Козлов ще играе с победителя от мача Рафаел Надал - Денис Кудла.

Снимка: Reuters

Загубата за Димитров означава още загубени места в ранглистата. Той игра на четвъртфинал в Акапулко през 2021 г. Следващият турнир, на който е заявил участие българинът е Индиън Уелс, който започва на 7 март.