на живо

Григор Димитров обърна Хачанов и е на осминафинал в Париж

Българинът с втора победа над руския си опонент

Reuters

Григор Димитров се класира за осминафиналите на тенис турнира в Париж - последния в неговата програма за годината. Той успя да победи Карен Хачанов от Русия в три сета - 4:6, 6:2, 6:0.

Така роденият в Хасково тенисист вече има две победи над този съперник - в Париж и във Виена от 2020 г. 

От 2013 г. насам Димитров е неизменен участник на осминафиналите на турнира във френската столица. 

Снимка: Reuters

Мачът започна предпазливо, като и двамата тенисисти сякаш се опознаваха преди да пристъпят към действие. Хачанов пръв се възползва от предимството си и при 4:4 в първия сет осъществи пробив, а след това лесно поведе. 

Димитров обаче се мобилизира във втория сет. След пробив на своята сметка той поведе с 3:0, а след това - в самия край, осъществи още един за 6:2. 

Снимка: Reuters

Третата част беше оспорвана, въпреки категоричния резултат. Предимството беше на страната на българина, който успя да поведе след пробив, а след това да го защити срещу Хачанов. Руснакът опита всичко, но така и не намери начин да се противопостави на по-уверения Димитров. За трети път през 2021 г. родният тенисист записва "геврек" - сет 6:0. Той успя да осъществи такъв срещу Пабло Кареньо Буста и Доминик Тийм на Откритото първенство на Австралия.

За място на четвъртфиналите българинът ще спори с Душан Лайович от Сърбия или Александър Зверев от Германия. Мачът им е по-късно днес (3 ноември).