на живо

Григор Димитров: Оценявам всеки ден на корта (ВИДЕО)

"Никога не знаеш кога ще е последния ти мач", каза българският тенисист

Getty Images

Минути след като стана победител в благотворителния демонстративен турнир в Мадрид, Григор Димитров разкри, че опитът го е научил да оценява малките неща в кариерата и в живота.

"Опитът учи.  Когато си в тура от толкова дълго време, започваш да оценяваш по-дребните неща. За мен всеки ден, в който успея да отида на корта, да се упражнявам и надигравам е специален. Трябва да оценяваш тези моменти. Не знаеш кога ще е последният ти мач", заяви 13-ия в световната ранглиста българин.

Той поздрави организаторите на турнира и неговия съперник във финала - местния любимец Фелисиано Лопес, който загуби с 8:10 решителната среща. Димитров успя да победи след като реализира 4 аса в края на мача.

"Да, това беше впечатляващо и не се случва толкова често. Когато условията го позволяват и разполагаш с добър сервис, това винаги се отплаща. Беше ми приятно да участвам в подобен турнир. Да победя пред тази публика беше страхотно. Знам, че Фелисиано Лопес беше фаворитът на феновете, той е страхотен", заяви българинът.

Следващото предизвикателство пред Димитров е "Мастърс" турнирът в Мадрид, който стартира на 7 май.