на живо

Григор Димитров открива сезона с участие в "Мелбърн 2"

Първата ни ракета е сред фаворитите за спечелване на турнира

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, открива сезона с участие в "Мелбърн 2" - един от двата турнира от категорията АТР 250, които ще се проведат в седмицата преди Откритото първенство на Австралия.

Първата ни ракета е сред фаворитите за спечелване на "Мелбърн 2", като в момента е втори поставен в основната му схема. Пред него е само швейцарецът Стан Вавринка, а Топ 10 допълват Феликс Оже-Алиасим, Борна Чорич, Каспър Рууд, Тейлър Фриц, Юго Умбер, Даниел Еванс, Лоренцо Сонего и Адриан Манарино.

В надпреварата между 1 и 7 февруари ще се включат още силни тенисисти като Марин Чилич, Ник Кириос и Ришар Гаске.

"Мелбърн 2" изглежда по-вълнуващ от "Мелбърн 1", където тази година се впускат Давид Гофен, Карен Хачанов, Кристиан Гарин, Джон Иснър, Хуберт Хуркач, Яник Синер и други.

По време на тези турнири ще се проведе и второто издание на надпреварата за национални отбори АТР Cup. В дебютното България се представи отлично и завърши на девето място от 24 тима, но през настоящия сезон "трикольорите" не влязоха в схемата заради съкратения ѝ формат. Затова и Димитров ще трупа игрова практика в "Мелбърн 2".